Yalnız Mesajı Göster

Dil Paça Çorbası Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Paça Çorbası Tarifi



Dil Paça Çorbası Tarifi

Dil Paça Çorbası Yapılışı

Dil Paça Çorbası


Dil Paça Çorbası Tarifi


Dil Paça Çorbası için Gerekli Malzemeler;


- 1 adet sığır dili


- 1 adet kuru soğan


- 1 baş sarımsak


- Yarım paket margarin


Terbiye için;


- 3 çorba kaşığı un


- 1 adet yumurta sarısı


- 1 adet limonun suyu


- Üzeri için sirke, sarımsak, pul kırmızıbiber


Dil Paça Çorbası Yapılışı;


* Dili yıkayıp, iyice temizledikten sonra 4′e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım


* Üzerinde oluşan köpükleri alıp, iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp, eti ayıralım


* Dilin üzerindeki zarı ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp, bezelye büyüklüğünde doğrayalım


* Bu sırada başka bir tencerede unu margarin yağında kokusu çıkana kadar kavurup, dilin haşlanma suyundan kepçe kepçe ilave edelim


* Dili de tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatalım


* Terbiyesi için; unu, yumurtas sarısını ve limon suyunu bir kasede çırpalım


* Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım


* Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pul kırmızıbiberli yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla