Yalnız Mesajı Göster

İskandinav Üsulu Sebze Çorbası

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskandinav Üsulu Sebze Çorbası





Tarif Ayrıntıları

Mutfağı :İskandinav

Türü :Çorba

Pişirme Süresi :15-20 dk

Pişirme Şekli :Tencere

Zorluk :Orta

Kişi Sayısı :2-4

Tarif Malzemeleri
  • 1 adet havuç (ufak küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (2 cm uzunluğunda dilimlenmiş)
  • 2 adet patates (ufak küp doğranmış)
  • 200 gr taze fasulye (2 cm uzunluğunda doğranmış)
  • 3 adet bebek turp (küp doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 12 çay bardağı krema
  • 12 çay kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre sıcak su
  • 12 bağ nane (kabaca doğranmış)

Tarifin Hazırlanışı
  • Tereyağını eritin ve sırasıyla havuç,patates,turp,soğan,sarımsak,kabak ve fasulyeyi ilave edin
  • Yaklaşık 5 dakika sebzeleri soteledikten sonra Knorr Tavuk Suyu ve sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin
  • Krema,nişasta ve yumurta sarısını köpürtmaden çırpın
  • 1 kepçe çorba suyunu kremalı karışıma yavaş yavaş yedirin
  • Son olarak kremalı karışımı ve kabaca doğranmış maydanozları çorbaya ilave edin ve 2 dakika daha kısık ateşte pişirerek tencerenin altını kapayın










Alıntı Yaparak Cevapla