Konu
:
İskandinav Üsulu Sebze Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
İskandinav Üsulu Sebze Çorbası
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskandinav Üsulu Sebze Çorbası
Tarif Ayrıntıları
Mutfağı
:İskandinav
Türü
:Çorba
Pişirme Süresi
:15-20 dk
Pişirme Şekli
:Tencere
Zorluk
:Orta
Kişi Sayısı
:2-4
Tarif Malzemeleri
1 adet havuç (ufak küp doğranmış)
1 adet kabak (2 cm uzunluğunda dilimlenmiş)
2 adet patates (ufak küp doğranmış)
200 gr taze fasulye (2 cm uzunluğunda doğranmış)
3 adet bebek turp (küp doğranmış)
1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
12 çay bardağı krema
12 çay kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet Knorr Tavuk Suyu
1 adet yumurta sarısı
1 litre sıcak su
12 bağ nane (kabaca doğranmış)
Tarifin Hazırlanışı
Tereyağını eritin ve sırasıyla havuç,patates,turp,soğan,sarımsak,kabak ve fasulyeyi ilave edin
Yaklaşık 5 dakika sebzeleri soteledikten sonra Knorr Tavuk Suyu ve sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin
Krema,nişasta ve yumurta sarısını köpürtmaden çırpın
1 kepçe çorba suyunu kremalı karışıma yavaş yavaş yedirin
Son olarak kremalı karışımı ve kabaca doğranmış maydanozları çorbaya ilave edin ve 2 dakika daha kısık ateşte pişirerek tencerenin altını kapayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul