Konu
:
Etkili İş Bulmak İçin Dua
Yalnız Mesajı Göster
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yusuf Suresi Mekke döneminde inmiştir
111 âyettir
Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir
Kur'an'da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur
Kişi 54 - 55 - 56
cı ayetleri her namazdan sonra 5 kere okuduğu taktirde biiznillah tez vakitte iş bulur
54
وَقَالَالْمَلِكُائْتُونِيبِهِأَسْتَخْلِصْهُلِ نَفْس ِيفَلَمَّاكَلَّمَهُقَالَإِنَّكَالْيَوْمَلَدَي ْنَام ِكِينٌأَمِينٌ
55
قَالَاجْعَلْنِيعَلَىخَزَآئِنِالأَرْضِإِنِّيحَ فِيظٌ عَلِيمٌ
56
وَكَذَلِكَمَكَّنِّالِيُوسُفَفِيالأَرْضِيَتَبَ وَّأُ مِنْهَاحَيْثُيَشَاءُنُصِيبُبِرَحْمَتِنَامَننَ ّشَاء وَلاَنُضِيعُأَجْرَالْمُحْسِنِينَ
Arapça okunuşu
54
Ve kalel melikü'tunı bihı estahlıshü li nefsı fe lemma kellemehu kale innekel yevme ledeyna mekınün emın
55
Kalec'alnı ala hazainil ard innı hafıyzun alım
56
Ve kezalike mekkenna li yusüfe fil ard yetebevveü minha haysü yeşa' nüsıybü bi rahmetina men neşaü ve la nüdıy'u ecral muhsinın
Türkçe Meali
54
Kral dedi ki: Onu bana getirin, onu kendime özel danışman edineyim
Onunla konuşunca: Bugün sen yanımızda yüksek makam sahibi ve güvenilir birisin, dedi
55
"Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben (onları) çok iyi korurum ve bu işi bilirim" dedi
56
Ve böylece Yusuf'a orada dilediği gibi hareket etmek üzere ülke içinde yetki verdik
Biz dilediğimiz kimseye rahmetimizi eriştiririz
Ve güzel davrananların mükâfatını zayi etmeyiz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul