08-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zayıflamanın En Kolay Yolu; &Quot;Uyku&Quot;
Doğruluğu şüpheli
Şimdiye kadar bildiğimiz kesintisiz uykunun zararlı olduğu ve fazla uyumanında zararlı olduğu şeklinde Başta Peygamber (s a v ) Efendimiz olmak üzere mübarek zatların hayatlarına baktığımızda az yemek yediklerini ve az uyuyup çok çalıştıklarını görüyoruz Müslümanın 24 saatini düşünürsek bunda ne kesintisiz uykunun ne de çok uykunun yeri olmadığını görürüz
Heraklius Peygamber (s a v ) Efendimize birçok hediye göndermişti Bu hediyelerden biri de, bir doktor idi Doktor gelince, (Efendim! İmparator hazretleri beni, size hizmet için gönderdi Hastalarınıza bedava bakacağım!) dedi Resulullah efendimiz kabul buyurdu Emir eyledi, bir ev verdiler Her gün nefis yiyecek, içecek götürdüler Günler, aylar geçti Hiç bir Müslüman, doktora gelmedi Doktor, utanıp gelerek, (Efendim! Buraya, size hizmet etmeye geldim Bugüne kadar, bir hasta gelmedi Boş oturdum, yiyip içtim, rahat ettim Artık gideyim) diye izin isteyince, Peygamber (s a v ) Efendimiz, (Sen bilirsin Eğer daha kalırsan, misafire hizmet etmek, ona ikram etmek, Müslümanların vazifesidir Gidersen de uğurlar olsun Yalnız şunu bil ki, burada senelerce kalsan, sana kimse gelmez Çünkü, Eshabım hasta olmaz! İslam dini, hasta olmamak yolunu göstermiştir Eshabım temizliğe çok dikkat eder Acıkmadıkça bir şey yemez ve sofradan, doymadan önce kalkar) buyurdu
|
|
|