Yalnız Mesajı Göster

Genetik Mühendisliği Ve Uygulama Alanları

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Genetik Mühendisliği Ve Uygulama Alanları

Genetik mühendisliği, hızla gelişen, birçok sorulara cevap vermenin yanında yine birçok soruyu da beraberinde getiren çağımızın en önemli interdisipliner teknolojilerinden biridir Genetik mühendisliğini ben internete benzetiyorum İyiye kullanıldığında yararlı kötüye kullanıldığında ise birçok zarara yol açan bir teknoloji Hangi yönlerden zararlı? Şu anda dünyanın büyük bir kısmıda bu teknolojiyi geliştirmenin ve kullanmanın yanında en çok da zararları üzerinde düşününülüyor Etik açıdan, ahlakı açıdan ve yasal açıdan bir çok sorunu beraberinde getiriyor (Siz bunları artırabilirsiniz)
Bilimsel yönden benim açımdan en büyük sorun ise deneylerde ki zorluk sanırım Örneğin bir organizmanın hücrelerini parçalıyorsunuz, içindeki DNA'yı izole ediyorsunuz, kesiyorsunuz yapıştırıyorsunuz İyi hoş güzel de siz bunların hiçbirini gözle göremiyorsunuz Bütün işlemler bir deney tüpünün içerisinde gerçekleşiyor Siz onları yalnızca hayal ediyorsunuz ve daha önceki tecrübelere güvenerek biraz da olsa rahatlıyorsunuz Tabi bu yönden ilgi çekici de gelebiliyor insana
Bu başlıktaki amacım ise genetik mühendisliğini bir de sizlerin değerlendirmesini istememdir Farklı düşüncelerin hem bana hem de konuyu ziyaret eden tüm üyelerimize göremedikleri yönleri göstereceğini düşünüyorum (Ya da bir sene boyunca genetikle hemhal olmak zorunda kalan bir kardeşinizin yardım çağrısı olarak da düşünebilirsiniz bu başlığı : ) Şimdiden bu konuya ilgi gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla