08-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besmele İncelendi.....
Çesitli üniversitelerde görev yapan ve tibbin farkli alanlarinda uzman
olan 30 profesörden olusan bir arastirma grubu, besmeleyle kesilen hayvan
etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasinda herhangi bir fark
olup olmadigini ortaya koymak amaciyla laboratuar ortaminda deneysel
incelemeler yapiyorlar
Besmelenin sirri  
Bilim adamlari, hayvan kesimi sirasinda dinen yerine getirilmesi zaruri
olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir
etkisi olup olmadigini arastirinca sasirtici sonuçlarla
karsilasiyorlar
Arastirmanin metot ve teknigi konusunda bilgi veren Sam Üniversitesi
Eczacilik Fakültesi Dekani Prof Dr Nebil Serif; ‘Besmele ile kesilen
kus cinsi hayvan, sigir ve küçük bas hayvanlarin etlerinden ve besmelesiz
kesilen ayni cins hayvanlarin etlerinden ayri ayri nûmuneler alarak
özel laburatuvarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptiklarini
söylüyor
Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açik
kirmizi gül rengini aldigini, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakin
koyu kirmizi bir renge büründügünü görülüyor
sasirtan sonuç  
Prof Serif ayrica, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba
rastlamadiklarini, Besmelesiz etlerin teshisinde ise, sürekli çogalan,
büyük ölçüde zararli mikrop ve bakteriler tespit edildigini söylüyor
Besmelesiz kesilen etlerin dokularindaki kanlarda iltihapli akyuvarlar ve
alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularinda ise, buna
benzer herhangi bir sonuca rastlanmadigi tespitinde bulunuluyor
|
|
|