Konu
:
70 Kilometrelik Fayda Enerji Birikimi Var
Yalnız Mesajı Göster
08-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Düzenlenen Marmara Denizi Çalıştayı'nın Açılışında Konuşan İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof
Dr
Namık Çağatay, "1999 Depreminin Ardından Bölgedeki Faydan Gaz Çıkışı Devam Ediyor
Bu Durum, Bölgedeki Gerginliği Azaltıyor
istanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Marmara Denizi Çalıştayı’nın açılışında konuşan İTÜ Maden Fakültesi Öğretim üyesi Prof
Dr
Namık Çağatay, "1999 depreminin ardından bölgedeki faydan gaz çıkışı devam ediyor
Bu durum, bölgedeki gerginliği azaltıyor
Fakat Orta Marmara’da (Silivri’den Adalar’ın güneybatısına kadar) 70 km’lik bölüm boyunca gaz ve akışkan çıkışı olmadığını gözlemledik
Bu da demektir ki sözü edilen bölgede bir sıkışma ve bir enerji birikimi var" diye konuştu
Prof
Çağatay, bu bölgedeki hareketsizliğin enerji birikimi ve depreme yol açabileceğini vurgulayarak, bölgenin araştırılması için denizaltı gözlem istasyonu kurulması gerektiğini söyledi
İTÜ’nün Ayazağa Yerleşkesi’nde dün başlayan çalıştayın açılışı öncesinde yabancı bilim adamları Pier Henry, Louis Geli ve Lucas Casperli ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Naci Görür ise geçen yıl Marmara fayına Nautil denizaltısı ile daldıklarını ve faya çeşitli ölçüm cihazları yerleştirdiklerini hatırlattı
Prof
Dr
Naci Görür, "Bu cihazların aldıkları verilerin değerlendirilmesi için bir yıllık süreye ihtiyaç vardı
Şimdi bu verileri değerlendirmeye alacağız
Yaptığımız incelemeler sonucunda Marmara Denizi’nde 13-15 kilometre derinlikten akışkan sıvıların çıktığını gördük
Bu da bize fay üzerine daha fazla araştırma yapmamız gerektiğini söylüyor" dedi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul