Konu
:
Emülsiyon
Yalnız Mesajı Göster
Emülsiyon
08-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Emülsiyon
Birbiri içinde çözünmeyen ya da az çözünen iki sıvıdan birinin öteki içine kolloidal (küçük damlacıklar hâlinde) dağılması
Emülsiyon hazırlanırken, iki sıvı ayrılarak iki kat hâlinde bulunur
Ancak sabun gibi bir emülsiyon maddesinin katılmasıyla karışım tam bir emülsiyon hâline dönüşür
Aynı kaba konan iki sıvının başlangıçta değme yüzeyleri minimumdur
Karıştırmak, bu yüzeyi biraz artırırsa da, emülsiyon için bu yeterli değildir
Emülsiyon maddesi, iki sıvının birbirlerine değdikleri yüzeyde bir ara tabaka oluşturarak, karışımın emülsiyon hâline gelmesini sağlar
Örneğin süt, süt proteininin emülsiyon maddesi görevini yerine getirdiği bir su ve tereyağı emülsiyonudur
Kimi ilâç ve kozmetikler, fotoğraf filmi üzerindeki duyarkat tabakası da emülsiyon olarak hazırlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul