Konu
:
Glüten
Yalnız Mesajı Göster
Glüten
08-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Glüten
Tahıl unlarında bulunan iki protein (gliadin, glutenin) karışımı
Nişasta alındıktan sonra geriye glüten kalır
Sarımsı gri bir tozdur
Suda çözünmez, alkol ve seyreltik asitlerde kısmen çözünür
Yapışkandır
Hamurun mayalanması sırasında esnek (elastik) bir şebeke oluşturarak karbon dioksiti tutar ve pişirme sırasında kabarmayı sağlar
Buğday ununda % 8-15 oranında bulunur
Yüksek glüten oranlı unlar ekmek ve pasta, düşük glütenliler de bisküvi yapımına elverişlidir
Glüten ayrıca şeker hastaları için ekmek yapımında ve ancak bağırsakta çözündüğünden ilâç kapsüllerinde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul