Konu
:
Globülin
Yalnız Mesajı Göster
Globülin
08-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Globülin
İri moleküllü protein
Molekül ağırlığı yüksektir
Yalancı ve gerçek olmak üzere ikiye ayrılır
Yalancı globülinin saf suda erimesine karşın, gerçek globülin elektrolitik suda erir, nötr ortamda çökelir
Globülinler hafif asit özelliği gösterirler
Yaşamsal olaylarda önemli roller oynarlar
Kan serumunda, sütte, kas yapısında yer alır
a,b ve a şeklinde adlandırılan üç türü vardır
Bunlardan ?, ß ve ? (Gammaglobülin) antikor denen bağışıklık cisimciklerini meydana getirdiğinde aşı olarak kullanılır
Globülinler santrifüj ve elektroforez yöntemleriyle bulunduğu ortamdan ayrılarak elde edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul