Konu
:
Kazein
Yalnız Mesajı Göster
Kazein
08-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kazein
Sütte kalsiyum tuzu olarak bulunan başlıca protein
Kaymağı alınmış sütün asitle muamelesi yoluyla çöktürülür
Yıkanıp kurutulur
Besin değeri çok yüksek olup gıda sanayiinde kullanılır
Saf kazein kokusuz, renksiz, tatsız, amorf bir katıdır
İçinde yabancı madde bulunduğunda sarımsı bir rengi ve hoş bir kokusu vardır
Besin maddeleri dışında plastik, zamk, boya, ilâç ve tekstil elyafı yapımında kullanılır
Peynirin de başlıca bileşenlerindendir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul