Konu
:
Yüreğim'den Dökülenler ..
Yalnız Mesajı Göster
08-26-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Yokluğuna inat
Dudaklarının şefkatina sığınmış bir izmarit olmayı
Yüreğimde ödül bildiğim canıma ve ölümsüz sevdama
"
Yokluğunun ayazında gülüşlerini üzerime bir çarşaf misali örttüğüm gecenin en karanlık zamanında yazıyorum bu satırları sana
Bu mektubun her satırına hasretinin dayanılmaz acısını ilmekleyip seni arıyorum yüreğimin nurlu tepelerinde
Sensizliğe uzanıp koynuma sen diye sabır taşlarını alıyorum
Yokluğuna inat varlığının huzuruyla seni " sana " yazıyorum
Satırlarımdaki umutsuz çığlıklara bakıp sana sitem ettiğimi düşünme sakın sevgili
Bana umutsuz olmamayı bir yudum sevgiyle yetinip hayatı solumayı öğreten sen değil miydin ? Aldırma sen
Yokluğunda canım sıkılıyor işte
Pes etmeler bize göre değil yılmakta öyle
Lakin yüreğini " yüreğim " bilmesem çoktan unutulduğumu düşüneceğim
Off yalnızlık ve sen
Sessizliğin içinde yavaş yavaş eriyorum
Gitmez diyorum bu kadar sevmişken gidemez diyorum
Bu sevda ölümsüzdü gidemezdin işte
Uzaklardasın şimdilerde
Geldiğinde yokluğuna inat yıldızların avuçlarında gezineceğiz seninle
Gürül gürül akan derenin başına geçip yetim kelebeklerin tozlu kanatlarını yıkacağız
Bir an bile durmayacağız
Hasrette biriktirdiğimiz gözyaşlarımızın nehir yataklarını ezip en sonunda ulaştığı sarı denizlerde kağıttan gemilerimizle vuslata yol alacağız seninle
Bana ve yüreğime geldiğinde şehrimin sabah ezanları göğe yükseliyor olmalı
Koca şehir uyurken biz seninle ayakta olmalıydık
Köhne binaların ardına gizlenmiş mahalle fırınına uğrayıp yeni çıkmış taze simitlerin en sıcağını ve susamı en bol olanı almalıydık seninle
Yeşil çimenlerin üzerinde bir simiti yüreklerimizle paylaşmanın tarif edilmez hazzını ve lezzetini yaşamalıydık
Avuçlarımızda birikmiş susamları aşkımıza şahitlik eden kuşlara verip onları uzaktan izlemenin verdiği huzurla güneşin doğuşuna tanıklık etmeliydik seninle
Gelecektin biliyorum
Saçlarına baharları gözlerine yıldızları doldurup dönecektin
Zaman geçiyor yokluğun ayazlarında
Düşler kuruyorum sana dair
Utangaç yanaklarından yuvarlanıp senin teninden toprağa yağmayı diliyorum
Zamanı " gözlerinde " durdurup adını oluşturan her harfi Cennetin Kevser ırmağında yıkamayı düşlüyorum
Ayazların elini kolunu sallayarak gezindiği zemherilerde dudaklarının üşümüşlüğüne bir yudum alevi serebilmek için devasa yangınları sırtlamıştım yüreğimin kamburuna
Hatırladın mı ? Ya da kirpiklerinin ıslaklığına bir avuç güneşi sürebilmek için en mahzun halimle mevsimlerle kavgaya girişmiştim
Hatırladıkça gülümsedim gülümsedikçe seni aradım nefesimin tek kişilik duraklarında
Rüzgarın saçlarını usul usul okşayışını Nisan yağmurlarının kurak çöllerine nazlı nazlı yağışını izledim durdum uzaklardan
Sen farkına bile varamazdın
Kıskanırdım seni
Tenini terinden gözlerini kirpiklerinden kıskanırdım seni
Kıskanç biri olduğumdan değil sevgili
Söylesene bana sevgili; gece vardiyasından yorgun dönen yıldızların kirpiklerinde dinlendiği o Meleksi yüreğini kim kıskanmaz ki sevgili
Biliyorum bir yağmur sonrası üzerine gökkuşağını giyinip kurak toprağıma süzüleceksin
Güneşi gözlerine serip soğuk gölgelerime düşeceksin
Lakin gelmesen de korkmuyorum artık
Neden diye sorma sevgili
Ben sen olmuşken; kendimi yüreğinden hayata ödül diye bırakılan bir nefes bilmişken korkmuyorum gidişini yüreğime söylemelerinden sevgili
Korkmuyorum yokluğundan
Bir yudum sevginle yaşıyorken dudaklarının şefkatine sığınmış bir izmarit olmuşken korkmuyorum gelmeleri ertelemelerinden sevgili
" Sendeki " beni " öldürebilirsin lakin bendeki " seni " asla ! "
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul