08-26-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahmin Edemedım Bukadar Yıkılacağımı
Hiç tahmin etmezdim bu kadar acı çekeceğimi beni bırakıp gittiğini Hep kaçmıştım çünkü, çünkü hep sensizdi gelecek planlarım Kırılmaktan korktuğum için katmıyordum seni geleceğimin hiçbir yerine 
Yada  Yada sadece kendimi kandırıyordum, yada sadece yüreğimi avutuyordum
Yada aslında tüm hayallerimde sen vardın,her gece geliyordun rüyalarıma ve en güzel anları yaşıyorduk seninle o rüyalarda  Senin haberin olmuyordu ama ben günden güne bağlanıyordum sana  Ama ben günden güne bağlanıyordum ruhuna  
Korkuyordum  Korkuyordum ve rüyalarımı bir türlü gerçekleştiremiyordum
Mesela çok istesem de sıkı sıkı sarılamıyordum sana  Belki de bu yüzden hep Galata'da buluşmak istiyordum seninle  Hep belki tutarda atacağım dersin diyordum ve ben bu sayede sıkı sıkı sarılırım boynuna Belki sarılıp kokunu çekerim ruhuma  
Sen farkında değildin ama yavaş yavaş serum gibi giriyordun kanıma  Ve her damla da can veriyordun bana, her işleyişinde kanıma bir gülüş bırakıyordun suratımda  
Zamanında oluşan kırgınlıklarımı unuttum yanında,elini tuttuğumda, aslında aşk buymuş diyordum da, heyecanımı anlamandan korkuyordum sebepsiz  Hep korktum,bilmeden nedeni korktum çaresiz  
En zor anımda ,hiç tahmin etmediğim bir anda çıktığında karşıma ve o köprüden zorla geçirdiğinde beni; ilk kez korkumla karşıya karşıya gelmiş ve ilk kez cesareti bulmuştum yanı başımda  Hatta cesareti abartmış, oturup sigara yakmıştım,sen karşımda  Kendimi güvende hissetmiştim,ilk kez senin yanında bir korkumu yenmiştim  
Ve umut bağlamıştım aniden; sana ait hayallerimin, davetsiz misafirleri korkularımı da yok edeceğime dair Sevinmiştim karabasanlarımın da karşımızda eriyip gideceğine düşündükçe sevdiğim  

Hiçbir zaman sevgimi ifade edemedim  Hiçbir zaman yazdıklarımı söyleyemedi dilim ; ama konuşamasam da hiçbir şeyi sevmemişti senin kadar kalbim  Ve hiçbir şey bu kadar ben olmamıştı senden önce sevdiğim  
Sen sevdiğimdin  Ondan da öte yüreğim  Sen yüreğimdin benim  
"İnsan yüreksiz yaşayabilir mi?" Diye sormuştum dostuma  
"Hayır" demişti de bana, ben kendimi göstererek,
"Yaşar " Demiştim gözümde bir damla yaşla  
Evet insan yüreksiz de yaşardı sevdiğim  Tıpkı gidişinin ardından bedenimin yaşadığı gibi Tıpkı gidişinin ardından bedenimin nefes alması gibi  
Sigara gibiydin benim için yüreğim Bir fark vardı aranızda   Sen hiç zarar vermedin bana  Ve ben sigara gibi bağımlıydım sana  
Bilirsin sigarayı ne çok içerim yüreğim Gidişinin ardından daha bir bağlandım sebepsiz ona  Senin gibi bırakıp gitmesinden korktum  İyice tek kalmaktan  Yüreğimin ardından  Bilmiyorum işte gitmesinden  Korktum   Her şeyden olduğu gibi onun da gitmesinden korktum  

Neden gittin demiyorum sana  Asla hakkım olmadığını biliyorum buna  
Ama giderken yüreğimi neden bırakmadın bana?
Yüreksiz insan yaşar mıydı?
Evet yaşardı  
Ama bu gerçekten yaşamak mıydı?
Neden benim kadar sevmedin de diyemem asla, zorla sevgi dilenecek kadar onursuzlaşmadım daha  Belki şu an bu yazı bile öyle gelebilir sen dahil bir çoklarına ama; ONURSUZLUK sevgiyi dile getirmekse eğer razıyım tüm onursuzluklara  
Neden diye sormuyorum sana biliyorum hiç hakkım olmadı buna  Asla soru sormaya hakkım olmadığı gibi  Yada asla kıskanmaya  Yada kızmaya  Özlemeye   
Bir sevmeye hakkım var sanıyordum ama ona da hakkım yokmuş anladım sonunda  

Sen benim sigaram gibiydin hayatımda  Tek farkın vardı ondan, sen asla zarar vermedin bana  
Kötü konuşamam ardından, kötü konuşulacak biri olmadın asla  Tam tersi hayatın karşıma çıkardığı ilk iyi şeydin yaşamımda  
Bir vurgunun ardından, aslında asıl sevdiklerimizin karşımıza çıktığının en büyük kanıtıydın artık yanımda olmasan da  
Kötü konuşamam ardından asla, sen hayatımda tanıdığım en iyi adamdın  Tüm kırgınlıklara rağmen hala aynı iyi adamsın  

Hiçbir insanı öldürdün mü sen yüreğim?
Kalbinin tam orta yerine batırıp bıçağı, seyrettin mi gözlerinin önünde kaybolmasını?
Ya en sevdiğini öldürdün mü istemeden?
Sırf o istiyor diye vazgeçtin mi onu sevmekten yüreğim?
Kalbindeki sevgini boşaltıp gittin mi yaralı?
Tüm acıları bırakıp olduğu yere, bir onun acısını alıp içine ilerledin mi yağmurda bir başına? Ve o yağmurla yıkanıp silmek istedin mi her şeyi?Silmek istedin mi tüm kırgınlıkları kalbinden?
Geceleri karanlık çöktüğünde odana ve sessizliğin sesi çıldırttığında seni, kendini suçladın mı tüm olanlardan?
Dil yarasının izlerini kapatabildin mi kalbinden peki yüreğim?
Tüm yaşananlara rağmen tek kötü söz kondurmayıp sevdiğine, bütün kötü sözleri yüklendin mi üzerine?
Sen benim sigaram gibiydin hayatımda  Tek farkın vardı ondan, sen asla zarar vermedin bana Ve ben hiç kötü konuşmadım hakkında  
Sahi sen hiçbir insanı öldürdün mü yüreğim?
Ya yüreksiz yaşamaya çalıştın mı hiç?
Sigarayı bırakmayı denedin mi peki?
Ben hepsini yaşadım , bilemezsin acısını sevdiğim  Hiç bilmede dileğim  Ben yüreksiz yaşarım , varsın kalsın yüreğim ellerinde, yeter ki sen yüreksiz yaşama sevdiğim  
Bugunune iyi bak  Yarin ne olacagi hic belli olmaz Hadi Gulumse    
|
|
|