Yalnız Mesajı Göster

Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler

Eski 08-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler




Zehirlenme Durumlarında Yapılacaklar

İlaç, besin zehirlenmeleri
1Zehirin sindirim sisteminden emilimin yavaşlaması için hastalara süt, yumurta akı, nişasta solusyonu ve su gibi şeyler içirilir
2Hastanın boğazına parmak sokularak kusturulmaya çalışılır
3Tıbbi kömür verilebilirBüyüklere 30-40 adet, çocuklara 20 adet eritilerek içirilir
4Hastaneye götürülürHastanede midesi yıkanırZehirli madde biliniyorsa panzehiri kulanılır

Solunum yoluyla zehirli veya toksik gazlarla olan zehirlenmelerde(tüpgaz, şofben)ilkyardım
1Hasta derhal temiz havaya çıkarılır
2Sıkı giyecekler gevşetilir veya çıkarılır
3Şuuru yerinde olanlar , temiz havada derin nefes alıp verdirilir
4Solunum güçlüğü çekenlere, suni solunum yaptırılır
5Hastaya oksijen verilir
6Acil olarak hastaneye götürülür

Böcek ilaçları, instektisid, fare zehiriyle zehirlenme
1Hastanın giyecekleri süratle çıkarılır
2Deri bol su ile yıkanır
3Hastaneye götürülür

Yemek zehirlenmeleri:
ilk madde ile aynı

Alıntı Yaparak Cevapla