Konu
:
Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler
Yalnız Mesajı Göster
Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler
08-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler
Zehirlenme Durumlarında Yapılacaklar
İlaç, besin zehirlenmeleri
1
Zehirin sindirim sisteminden emilimin yavaşlaması için hastalara süt, yumurta akı, nişasta solusyonu ve su gibi şeyler içirilir
2
Hastanın boğazına parmak sokularak kusturulmaya çalışılır
3
Tıbbi kömür verilebilir
Büyüklere 30-40 adet, çocuklara 20 adet eritilerek içirilir
4
Hastaneye götürülür
Hastanede midesi yıkanır
Zehirli madde biliniyorsa panzehiri kulanılır
Solunum yoluyla zehirli veya toksik gazlarla olan zehirlenmelerde(tüpgaz, şofben)ilkyardım
1
Hasta derhal temiz havaya çıkarılır
2
Sıkı giyecekler gevşetilir veya çıkarılır
3
Şuuru yerinde olanlar , temiz havada derin nefes alıp verdirilir
4
Solunum güçlüğü çekenlere, suni solunum yaptırılır
5
Hastaya oksijen verilir
6
Acil olarak hastaneye götürülür
Böcek ilaçları, instektisid, fare zehiriyle zehirlenme
1
Hastanın giyecekleri süratle çıkarılır
2
Deri bol su ile yıkanır
3
Hastaneye götürülür
Yemek zehirlenmeleri:
ilk madde ile aynı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul