Yalnız Mesajı Göster

İlkyardım Mevzuatı

Eski 08-26-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

İlkyardım Mevzuatı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Merkezlerin Özellikleri, Başvuru, Açma İşlemleri ve Müdürlüğün Sorumlulukları

Merkezler
Madde 7- (Değ:RG: 1832004/25406) Merkezler, müstakil olarak veya başka bir özel öğretim kurumunda program ilavesi olarak açılır
Genel Müdürlük, müdürlükler, eğitim hastaneleri, ünüversitelerin sağlık ile ilgili fakülte ve yüksek okulları, Kızılay Genel Müdürlüğü, hizmet verdikleri mekanlarda aynı zamanda eğitim de verebilirler
Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezleri ve İstasyonları bünyelerinde, acil tıbbi yardıma destek olarak ilkyardım eğitiminin yaygınlaştırılması amacı ile, eğitimci eğitimi ve ilkyardım eğitimi düzenleyebilir
İlkyardım eğitimi, azami yirmi kişinin eğitim görebileceği, katılımcıların tamamının birbirlerini görebilmeleri için masa ve sandalyelerin 'U' şeklinde düzenlendiği, orta kısımda uygulamaların yapılabilmesine olanak veren, kişi başına asgari üç buçuk metre kare kullanım alanı olan,en az 20 metrekarelik eğitim salonu, idare odası, eğitmen odası, lavabo ve tuvaletin bulunduğu mekanlarda verilir
Merkezler, eğitimci eğitmeni, ilkyardım eğitmeni ve ilkyardım eğitimini, fiziki mekanın belirtilen asgari standartları taşıması halinde, aynı il sınırları içerisinde olmak şartıyla diğer uygun mekanlarda da verebilir
Eğitimde kullanılacak asgari araç ve gereçler EK-5'de belirtilmiştir

Merkez Açma Yetkisi Bulunanlar
Madde 8- İlkyardımcı yetiştirmek amacıyla bütün kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişiler, özel hukuk tüzel kişileri, iktisadilik esaslarına ve özel hukuk hükümlerine göre çalışan kamu kurum ve kuruluşlarına bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşımaları halinde Merkez açma izni verilir En az on kişinin müracaat etmesi halinde Müdürlükçe de eğitim düzenlenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla