Konu
:
Sinirsel Ağrılara Bitkisel Çözümler
Yalnız Mesajı Göster
Sinirsel Ağrılara Bitkisel Çözümler
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sinirsel Ağrılara Bitkisel Çözümler
Sinirsel Ağrılara Bitkisel Çözümler
NEVRALJİ: Sinirin seyri boyunca hissedilen ağrı
ŞİMŞİR AĞACI KÖK KABUĞU: Şimşir ağacı kök kabuğu kaynatılır
deniz tuzu ve yumurta akı ile karıştırılır
ağrıyan sinirlerin üze rine sarılır
AKIRIKARHA KÖKÜ: 1 bardak suya
10 gr kök konur
10 dk kaynatılır
elde edilen su ile ağrıyan yerlere masaj yapılır
ÇAM FISTIĞI (İRMİK FISTIĞI): 50 gr fıstık 50 gr zencefil 50 gr havlucan yeteri kadar balla macun yapılır
günde 3 defa 1 ce viz büyüklüğünde yenilir
KASNI DİŞİ: Kasnı toz haline ge tirilir
2
5 gr
üzüm şurubu
sedef otu
su teresi ve karabiberle karış tırılıp içilir
MİSK: Misk
sıcak yağlarla (kekik yağı vs) gibi karıştırılır
baş ve sırt ağrıyan yere sarılır
SU YOSUNU: Su yosunu zeytin yağı ile kaynatılır
lapa haline getirilir
sıcak olarak ağrıyan yere sarılır
FRENK ÜZÜMÜ YAPRAĞI: Frenk üzümü yaprağı kaynar su da 10 dk bekletilir
çay gibi içilir
(Sinir rahatsızlıklarında) frenk üzümü meyveleri yenilir
PORTAKAL YAPRAĞI: 1 kilo kaynar suya
10 gr yaprak konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak içilir
SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya
2-10 gr kök konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
Su zambağı yağı ile masaj yapılır
MALT: Büyüklere günde 1 çay kaşığı
küçüklere daha az içirilir
ARDIÇ TOHUMU: 50 gr ardıç tohumu
50 gr havuç tohumu
50 gr ısırgan tohumu
50 gr defne tohumu
50 gr havlucan
50 gr zencefil
100 gr irmik fıstığı
hep si toz haline getirilir
yeteri kadar balla macun yapılır
günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenir
İstenilirse bunun içerisine 50 gr çö-rekotu ve 50 gr üzerlik tohumu ilave edilebilir
Bu ikisinin hafif kavrulup kullanılması şarttır
KALKAN OTU: Kalkan otu tohumları toz haline getirilir
gün de 4 gr içilir
KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya
4-10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3-5 bardak içilir
üzerine kuru üzüm yenir veya hoşafı içilir
MEŞE PALAMUDU: Meşe palamudu parçalanır
kaynatılır
suyu ile banyo yapılır
MARUL: Marulun büyük yaprakları kaynatılır
şekerle tatlandırılır
portakal suyu ile içimi ko-laylaştırılıp içilir
Bolca marul ye nir
MİSK OTU: 1 bardak kaynar su ya
1-5 gr bitki konur
10 dk bekletilir
balla tatlandırılır
günde 2-3 bardak içilir
SU KARANFİLİ KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya
10 gr bitki kökü konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
ÇUHA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya
4-6 gr bitki yaprağı konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak içilir
ÇUHA ÇİÇEĞİ YAPRAĞI: Taze çuha çiçeği yapraklarından şurup yapılıp içilir
AT KUYRUĞU: l bardak kaynar suya
2-10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
BİBER: Acı biber ispirto ile karıştırılır
bir müddet bekletilir
ağrı yan yerlere masaj yapılır
KAFUR: 10 gr kafur
100 gr ispir to veya 100 gr saf zeytinyağında eritilir ağrıyan yerlere masaj yapılır
Kafur 20 gr
aspirin 10 adet
kekik yağında veya ispirtoda eritilir
ağ rıyan yerlere masaj yapılır
Kafur 20 gr
pelesenk yağı 100 gr
solucan yağı 50 gr
balık yağı 20 gr
çörekotu yağı 50 gr
defne yağı 50 gr
ispirto 20 gr
65 gr saf zey tinyağı ile birlikte karıştırılır ağrı yan yerlere masaj yapılır
25 gr kafur
50 gr ispirto
50 gr te rebentin
50 gr saf zeytinyağı ka fur eriyinceye kadar bekletilir
günde 2-3 defa masaj yapılır
KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya
2 gr taze veya kuru bitki konur
10 dk bek¬letilip içilir (trigamunus nevralji sinde)
Sarı kantaron yağı ile ağrıyan yer ler ovulur
YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADİ YASEMİN): 1 bardak kaynar suya
10 gr çiçek konur
10 dk bekletilip içilir
MÜRVER ÇİÇEĞİ (AĞAÇ MÜRVERİ): 1 bardak kaynar su ya
8-15 gr çiçek veya yaprak konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
1 bardak suya
8-15 gr kabuk konur
10 dk kaynatılır
günde 2-3 bardak içilir
TAFLAN: Taze taflan meyvele rinden yapılan şurubundan içilir
YER SARMAŞIĞI: 1 bardak kaynar suya
1 tatlı kaşığı bitki konur
10 dk bekletilir
yemekler esnasın da 1 bardak içilir taze bitki sıkılır
suyundan günde 50 gr içilir
TATULA YAPRAĞI: 1 bardak su ya
2-10 bitki konur
5-10 dk kaynatılır
suyu ile sinirlere masaj yapılır
Bitki zeytinyağı içerisinde bir kaç gün bekletilir
elde edilen yağla sinirlere masaj yapılır
TURP SUYU: Turp sıkılır
suyun dan günde 2 çay bardağı içilir
OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya
4-10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak içilir
Bitki toz haline getirilir
günde 3-4 defa 1-4 gr içilir
Tohumu toz haline getirilir
gün de 3 defa 3 gr içilir
PAPATYA: 500 gr suya
50 gr pa patya konur
10 dk kaynatılır
20 dk bekletilir
süzülür
içerisine 1 bez batınlır ağrıyan yerlere sarılır günde 3-4 defa tekrarlanır
LAHANA: Lahana yaprakları sert kısımları çıkarıldıktan sonra ezilir
lapa haline getirilir
üzerine 10-15 damla sirke damlatılır
bir bezle ağrıyan yere sarılır günde 2-3 defa tekrarlanır (lapa hafif ılıtılıp sarılmalıdır)
LAHANA YAPRAĞI: Lahana yaprakları sütle 10 dk kadar kaynatılır
biraz bekletilir
ağrıyan yerlere sarılır
KIL (KAOLİN): Bir miktar kil lapa haline getirilir
ılık halde bir bez üzerine serilerek ağrıyan yere kapatılır
DIŞ BUDAK YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya
10 gr yaprak konur
30 dk bekletilir
günde 3 bardak ılık olarak içilir
MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya
10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak içilir
ARDIÇ YAĞI: Ardıç yağı
tatlı badem yağı
papatya yağı
zeytin yağı
karanfil yağı karıştırılır hastalıklı bölgeye masaj yapılır
HAVLUCAN: Toz havlucan 50 gr
toz zencefil 50 gr toz tarçın 50 gr
defne tohumu 50 gr
ardıç tohumu 50 gr
ısırgan tohumu 50 gr
havuç tohumu
50 gr
irmik fıstığı 100 gr toz haline getirilip karıştırılır
yeteri kadar balla macun yapılır
günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir
BAN OTU YAPRAĞI: 1 bardak suya
10 gr yaprak konur
10 dk kaynatılır
elde edilen su ile ağrı yan yerlere masaj yapılır
GİLABURU MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya
4-6 gr meyve konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul