Konu
:
Elmalı Tarçınlı Tartölet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Tarçınlı Tartölet Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Tarçınlı Tartölet Tarifi
Elmalı Tarçınlı Tartölet Nasıl Yapılır?
5 su bardağından biraz fazla un[*]150 gr
margarin (oda sıcaklığında)[*]1 su bardağı toz şeker[*]1 paket kabartma tozu[*]2 yumurta[/list]
İç malzemesi
3 elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık (ben daha fazla kullandım
herşeyi abartmaya bayılırım ya
)
En az bir tatlı kaşığı olmak üzere dilediğiniz miktarda tarçın
(Ben tarçın tadına bayıldığım ve biraz yoğun sevdiğim için 1
5 çorba kaşığı kullandım
iç malzemesinin rengi biraz koyu oldu bu yüzden
Siz nasıl seviyorsanız öyle yapın
)
Yapılışı
Gerçi aşağıdaki resimlere bakarak anlarsınız nasıl yapılacağını ama
ben özet olarak geçeyim
Elmaları rendeleyip yarım su bardağı şekerle pişirin
sonra içine dövülmüş fındık ve tarçını ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın
Elmalı karışım soğurken
hamuru hazırlayın
2
5 - 3 su bardağına yakın unu
1 su bardağı toz şekeri
2 yumurtayı
küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarini ve kabartma tozunu karıştırarak iyice yoğurun
Yalnız margarinin oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmasına dikkat edin
yoksa hamuru toparlamak için baya uzun süre yoğurmanız gerekir
Ben margarini dolaptan çıkarıp bekletmeyi unuttuğum için hamuru yoğururken çok uğraştım
ama en sonunda oldu
Sonrasını yazmaya üşendim
aşağıdaki resimlere bakarak tartöletleri hazırlayabilirsiniz
Bir sorunuz olursa buradayım nasıl olsa
(Hadi neyse yazayım
)
Hamuru yaptık ya
şimdi bu hamuru ikiye bölüyoruz
Bir parçası daha büyük olacak şekilde
Benim kalıbım altılı bir kalıptı
Bu yüzden her iki parçayı 6 eşit parçaya bölerek kullandım
İlk önce
büyük parçayı 6 eşit parçaya ayırın
Bunları elinizle hafif açarak kenarları yüksek olacak şekilde kalıplara döşeyin
Sonra her bir kalıba eşit miktarda (hamurun yüksekte kalan kenarlarını kapatmayacak şekilde) elmalı içten paylaştırın
İkiye böldüğümüz hamurun daha küçük olan diğer parçasını da altı eşit parçaya ayırın
Bunları da kalıba uygun bir çapta elinizle açın ve kalp şeklinde bir kalıpla üzerine kalp şeklinde birer delik açın
Bu delikli parçaları da kalıplardaki tartöletlerin üzerlerine kapatarak kenarlarını elinizle bastırın ki alttaki hamurun kenarlarıyla birleşsin
Sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri pembe olana kadar pişirin
Hafif koyu pembe olsun
Pişince isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul