Konu
:
Fındıklı Un Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Un Helvası
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Un Helvası
MALZEMESİ
250 gr
tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 su bardak ince çekilmiş fındık
TARİF
Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin
Unu ilave edip
sürekli karıştırarak iyice sarı kahverengi oluncaya kadar kavurun
Helva önce katılaşır
kavrulmaya devam edince sulanır
İşte tam bu sırada
toz şekeri 1 su bardağı su ile ıslatıp
tenceredeki una ekleyin
Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın
Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürdükten sonra dövülmüş fındığı veya cevizi ekleyin ve karıştırın
Ocaktan alın
kaşıkla sıcakken şekil vererek servis tabağına yerleştirin
Ilık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul