Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Un Helvası

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Un Helvası





MALZEMESİ
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 su bardak ince çekilmiş fındık

TARİF
Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin
Unu ilave edip sürekli karıştırarak iyice sarı kahverengi oluncaya kadar kavurun Helva önce katılaşır kavrulmaya devam edince sulanır İşte tam bu sırada toz şekeri 1 su bardağı su ile ıslatıp tenceredeki una ekleyin Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürdükten sonra dövülmüş fındığı veya cevizi ekleyin ve karıştırın Ocaktan alın kaşıkla sıcakken şekil vererek servis tabağına yerleştirin
Ilık olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla