Konu
:
İncirli Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Kurabiye Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Kurabiye Tarifi
Malzemeler :
incirli hamur için ;
1 yumurta sarısı
2/3 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı ya da margarin
Yarım paket kabartma tozu
12 adet kuru incir
1
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
vanilyalı hamur için ;
1 yumurta akı
150 gr
tereyağı ya da margarin
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
arasına serpmek için ;
kakao
üzerine ;
1 paket bitter çikolata ( 80 gr
)
1/2 çay bardağı krema
Yapılışı :
İncirli hamur için
;
İncirleri açıp içlerini bıçak yardımıyla çıkarıp bir kapta biriktiriyoruz
İncirlerin kabuklarını kullanmıyoruz
Ayrı bir kapta yumuşamış tereyağı
toz şeker ve yumurta sarısını mikser yardımıyla çırpıyoruz
Çıkardığımız incir çekirdeklerini bu karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz
Çekirdekler iyice dağılıp karışana dek çırpıyoruz
Ayrı bir kapta eleyerek ; un
kabartma tozu
tarçın ve elimizle iri parçalara böldüğümüz cevizleri harmanlıyoruz
Bu karışımı yumurtalı karışıma katarak elimizle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz
Hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyuyoruz
Vanilyalı hamur için
;
Bir kapta yumurta akı
toz şeker ve tereyağını mikserle çırpıyoruz
Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız ; vanilya
kabartma tozu ve unu yumurtalı karışıma ilave ederek elimizle yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yine streç filme sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz
Yarım saat sonra hamurları dolabtan çıkarıp iki parçaya ayırıyoruz
Öncelikle vanilyalı hamuru
un sreptiğimiz bir zeminde 8-10 cm
eninde
yaklaşık 30 cm boyunda ve 1 cm kalınlığında açıyoruz
Açtığımız hamurun üzerine tel süzgü yardımıyla kakao serpiyoruz
İncirli hamuru elimizle uzatarak kalın bir ip gibi yuvarlayıp vanilyalı hamurun üzerine koyuyoruz
Kakaonun bulaşmamasına özen göstererek vanilyalı hamuru kıvırıp incirli hamur ortasında kalacak şekilde iki ucu birleştiriyoruz
Bir tepsiye alıp buzdolabında 20-25 dakika kadar bekletikten sonra
6-7 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz
Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında
beyaz kalacak şekilde
yaklaşık 20 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz
Kurabiyeler soğuduktan sonra
benmari usulü eritip krema ile karıştırdığımız çikolatayı
yağlı kağıttan hazırlayıp ucunu minicik kestiğimiz huni yardımıyla kurabiyelerin üzerine dekoratif bir şekilde sıkıyoruz
Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapıyoruz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul