Konu
:
Portakallı Ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi
oda sıcaklığında (mümkünse light veya teremyağ)[*]4 yumurta[*]1 su bardağı kahverengi şeker (yoksa beyaz şeker)[*]5 su bardağı kepekli + beyaz un karışımı (kepek miktarı isteğinize bağlı)[*]1 paket kabartma tozu[*]1 tatlı kaşığı tarçın[*]1 portakalın kabuğu[*]1 çay bardağı kuru üzüm[*]1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz[*]üzerine pudra şekeri + tarçın[/list]
hazırlanması:
[*]margarini
yumurtaları ve şekeri bir kaba alın
2 su bardağı un karışımını ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başalyın
unu azar azar ilave edip elinize yapışmayan bir hamur elde edin
[*]hamurun üzerini örtüp kenara alın
bu arada üzümleri ayıklayıp sıcak suda bekletin
cevizleri dövün
suyu sıkılmış üzümleri
cevizi
tarçını ve portakal kabuğunu hamura ekleyip tekrar yoğurun
(benim hamurum üzümlerden dolayı biraz sulandı ben de çok az un ekledim
)[*]fırını 180C'ye getirin
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kurabiye şekli verin
hepsini tepsiye dizip üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul