Yalnız Mesajı Göster

Makaron Kurabiye Yapilisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makaron Kurabiye Yapilisi





Malzemeler
  • 2 adet oda ısısında yumurta akı
  • 1/4 su bardağı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı badem unu (çok ince çekilmiş badem tercihen kahve öğütücüsü veya robottan pudra şekeri ile birlikte tekrar çekilmiş)
  • büyük krema sıkma torbası ve düz uç
  • kreması için:
  • 50gr kıyılmış bitter çikolata
  • 1/4 su bardağından biraz az çiğ krema (süt kreması heavy cream)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:[*]Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın[*]Köpükler oluşmaya başlayınca tozşekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin[*]Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın[*]Krema sıkma torbasına karışımı aktarın Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın[*]Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın[*]1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin[*]Önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 10-12 dakika pişirin[*]Çıkarıp soğutun Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz[*]Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır Kreması için:[*]Kremayı ufak bir tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin[*]tereyağınıda ekleyip karıştırarak eritin[*]Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla