Konu
:
Biskotti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Biskotti Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biskotti Tarifi
scotti malzemeleri
2 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Çeyrek çay kaşığı tuz
90 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet yumurtanın beyazı
1 su bardağı fındık (ezilmiş)
120 gram bitter çikolata (irice doğranmış)
Biscotti tarifi
Un
kakao
kabartma tozu
karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın
Ayrı bir kapta tereyağını iyice eriyene kadar çırpın ya da mutfak robotunda çırpıp büyük kaba aktarın
Toz şekeri ilave ederek birkaç dakika daha çırpın
2 adet yumurtayı da aynı kaba kırıp
5 dakika daha çırpın
Diğer kapta hazırladığımız unlu karışımı azar azar bu karışıma ekleyin
Karışım hamur halini aldıktan sonra fındıkları ve çikolata parçacıklarını da ekleyin
karıştırın
Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdını (pişirme kağıdı) serin
Elinizi bol miktarda unlayıp hamuru elinize alın ve 30cm uzunluğunda rulo oluşturarak fırın kağıdının üzeine çapraz gelecek şekilde yerleştirin
Bu malzemelerle toplamda 2 adet oluşturabiliyorsunuz
eğer fırınınız çift tepsiyi aynı anda pişirecek büyüklükte değilse iki kerede pişirebilir ya da yukarıdaki malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi yapabilirsiniz
Ben malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi pişirdim
Tepsiye yerleştirdiğimiz rulonun üzerine çırpılmış yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün
Üzerine bol miktarda toz şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyarak 25 dakika pişirin
12
dakikada tepsiyi döndürün ki eşit pişsin
Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra ruloları yaklaşık 2cm genişliğinde enlemesine kesin
Fırınınızın derecesini 150′ye getirip
dilimlenmiş biscottileri tel fırın tepsisine yerleştirip fırına sürün
Bu şekilde 30 dakika daha pişirin
Notlar;
[*]Eğer yağlı fırın kağıdınız yoksa fırın tepsinizi kağıt havlu ile yağlayıp (çok yağ olmasın diye kağıt havluya çok az yağ değdirip tepsiyi yağlıyoruz) üzerine un serpiştirin
Tepsiyi ters çevirip fazla unu tepsiden atın
Diğer türlü un yanacaktır
[*]Ben fındıkları biraz büyük ekledim ama siz toz halinde olmayacak şekilde küçük parçacıklar halinde eklerseniz daha iyi olur
Eğer fındıklar çok büyük olursa ilk pişirmeden sonra keserken zorluk çıkaracaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul