Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Esmer Bisküvi Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Esmer Bisküvi Tarifi





MALZEMELER
1 Adet Ayva
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Kepekli Un
1+1/3 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta
100 gr Margarin
1/2 Paket Kabartma Tozu


HAZIRLANIŞI
Ayvanın kabuğunu soyun Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin Ayva dilimlerini ve çekirdekleri şekerle birlikte tencereye aktarın Kısık ateşte pişirin Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın
Kepekli unu buğday nişastasını tozşekeri yumurtayımargarini kabartma tozunu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın
Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesinYağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın Çukurun içine ayva püresini koyun 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla