Konu
:
Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım)
MALZEMELERİ:
Hamuru:
125 gram margarin (ertilip soğutulmuş)
145 gram mısır özü yağı
165 gram küllü su
600 gram un
7 gram karbonat
İç malzemesi:
130 gram şeker
60 gram ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta akının yarısı
YAPILIŞI:
1- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup 5 dakika yoğuralım
Hamurun üstünü örtüp bir saat bekletelim
2- İç malzemesini bir kapta karıştıralım
Yumurta akını iyice yedirelim
3- Hamurları 45 gram büyüklükte bezelere ayıralım
Bezeleri masada yuvarlak olarak açıp içine bir tatlı kaşığı iç malzemesi koyalım
Hamurun kenarlarını üstte toplayıp kapatalım
Ve yukarıya doğru ucunu inceltip armut şekli verelim
Sap kısmına ve dibine birer karanfil yerleştirelim
4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika (hafif altın sarısı oluncaya kadar) pişirelim
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul