Konu
:
Eskişehir Düğün Corbası
Yalnız Mesajı Göster
Eskişehir Düğün Corbası
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eskişehir Düğün Corbası
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?-Düğün Çorbası Tarifi-Düğün Çorbası Yapılışı
Göceli Tarhana
Kullanılacak malzeme (8 Kişilik)
500 gr
göçe (veya yarma)
500 gr
süzme yoğurt
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
8 bardak su veya et suyu
100 gr tereyağ veya margarin
1 avuç yarpız (Kurutulmuş yabani nane) ve tuz
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Hazırlanışı: Daha önce ıslanıp haşlanan göçe (veya yarma) suyu süzülüp 500 gr
süzme yoğurtla iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır
Yine daha önce ıslanmış olan 1 er su bardağı nohut ve yeşil mercimek yumuşayıncaya kadar ve suları çekinceye kadar haşlanır ve diğer karışıma katılır
8 su bardağı su veya et suyu (soğuk) ilave edilip karıştırılarak çırpılmış 1 yumurta ve 2 çay kaşağı un da ilave edilir
Kanştıra
kanştıra orta ateşte iyice pişirilir
(Tuz atılarak)
Eritilmiş 100 gr tereyağ veya margarinde yarpız (kurutulmuş yabani nane) yakılarak çorbanın üzerine dökülüp sıcak
sıcak servis yapılır
arzuya göre acı biber veya karabiberde kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul