Yalnız Mesajı Göster

Balik Corbasi 2

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik Corbasi 2





Balık Çorbası Nasıl Yapılır?-Balık Çorbası Tarifi-Balık Çorbası Yapılışı

MALZEMELER
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
25 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın Geniş bir tencereye aktarın Havuçları rendeleyin İnce kıyılmış maydanoz rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın
4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları ince kıyılmış 4 diş sarımsağı kekiği safranı 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin 15 dakika kısık ateşte kavurun
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın
Bir diş sarımsağı ezerek mayonezle karıştırın Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla