Konu
:
Breton Corbasi
Yalnız Mesajı Göster
Breton Corbasi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Breton Corbasi
Breton Çorbası Nasıl Yapılır?-Breton Çorbası Tarifi-Breton Çorbası Yapılışı
MALZEMELER
8 kişilik
2 adet orta boy soğan
250 gr kuru fasulye
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı tuz
15 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın
Sabah yıkayıp süzdürün
Soğanları soyup piyaz doğrayın
Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın
soğanları ekleyin
iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin
Orta ateşte yaklaşık 1
5 saat pişirin ve ateşten alın
Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin
Başka bir tencerede
yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin
3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul