Yalnız Mesajı Göster

Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı





Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı

MALZEMELER

1 lt Tavuk Suyu
500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Kereviz
100 gr Lahana
2 Çorba Kaşığı Margarin
300 gr Taze Fasulye
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Çorba Kaşığı Biberiye

YAPILIŞ TARİFİ

Evde hazır tavuk suyunuz yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de
kullanabilirsiniz Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek biçimde hazırlayın Soğanı soyup küçük küpler halinde
doğrayın Kerevizi soyup küp küp doğrayın Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan
sonra ince şeritler halinde doğrayın Bir tencerede margarini eritip soğanı
hafifçe kavurun Kereviz ve lahanayı ilave edin Taze fasulyeyi ekleyin
Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu
süzün Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın Haşlanmış kuru
fasulyenin suyunu süzün Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın Et ve kuru
fasulyeyi tencereye ekleyin Çorbayı kaynatın
Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye tuz ve karabiberle tatlandırıp servis
yapın
Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz Bunun için
çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp
çorbaya ilave edin
Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek
istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz
Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su
ile durulayıp suyunu süzün

Alıntı Yaparak Cevapla