Konu
:
Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
Fasülyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Fasülyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
MALZEMELER
1 lt Tavuk Suyu
500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Kereviz
100 gr Lahana
2 Çorba Kaşığı Margarin
300 gr Taze Fasulye
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Çorba Kaşığı Biberiye
YAPILIŞ TARİFİ
Evde hazır tavuk suyunuz yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de
kullanabilirsiniz
Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek biçimde hazırlayın
Soğanı soyup küçük küpler halinde
doğrayın
Kerevizi soyup küp küp doğrayın
Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan
sonra ince şeritler halinde doğrayın
Bir tencerede margarini eritip soğanı
hafifçe kavurun
Kereviz ve lahanayı ilave edin
Taze fasulyeyi ekleyin
Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu
süzün
Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın
Haşlanmış kuru
fasulyenin suyunu süzün
Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın
Et ve kuru
fasulyeyi tencereye ekleyin
Çorbayı kaynatın
Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye tuz ve karabiberle tatlandırıp servis
yapın
Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz
Bunun için
çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp
çorbaya ilave edin
Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek
istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz
Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su
ile durulayıp suyunu süzün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul