Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Tarhana Çorbası Tarifi-Hünkar Tarhana Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Tarhana Çorbası Tarifi-Hünkar Tarhana Çorbası Yapılışı





Hünkar Tarhana Çorbası Tarifi-Hünkar Tarhana Çorbası Yapılışı

Hünkâr tarhana çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:


350 gr süzme yoğurt

1 bayat ekmek

2 dilim bayat ekmek

3 su bardağı et suyu

50 gr tereyağı

Tuz kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin Karışımı 8 saat bekletin

* Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın Tuz serpin Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin

* İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın

* Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla