Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı





Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı

MALZEMELER

15 çay kaşığı karabiber
15 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
15 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan soyulmuş
Yeterince tuz

5 kişilik


HAZIRLANIŞI

Tavuğu soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın
Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin
Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın
Tavuk suyunu süzün içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın Şehriyesini tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla