Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi-Terbiyeli Buğday Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi-Terbiyeli Buğday Çorbası Yapılışı





Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi-Terbiyeli Buğday Çorbası Yapılışı

Malzemeler :

* 1 su bardagi haslanmis asurelik bugday
* 3 yemek kasigi zeytinyagı
* 1 adet kuru soga (orta boy)
* 1 adet havuc (orta boy)
* 1 adet patates (orta boy)
* 1 adet kabak (orta boy)
* 8 su bardagi Su
* 2 tavuk yada et tableti(ettavuk suyu)
* 1 cay kasigi tuz
* karabiber
* 1 su bardagi yogurt
* 1 adet yumurta
* 2 yemek kasigi limon suyu
* 1 yemek kasigi un
* kuru nane

Hazırlanışı :
Yagi tencerede eritip incecik kiydiginiz sogani ekleyin kavurunHavuc patates kabak soyup tavla zarı şeklinde dograyin Tüm sebzerleri tencereye aktarin ve 1-2 dakika karistirin Suyu ve tableti ekleyin haslanmis bugdayi tuz karabiber ve nana ilave edip karistirin ve kaynamaya birakin Yogurtyumurta limon un derin bir kabda cirpinKaynayan corba suyundan 1 kepce alin ve yogurta ilave edin karistirip tencereye hepsini aktarin 8-10 dakika pisirdikten sonra üzerine nane serpistirin sicsk sicsk servise sunun AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla