Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi-Hamurlu Gerdan Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi-Hamurlu Gerdan Çorbası Yapılışı





Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi-Hamurlu Gerdan Çorbası Yapılışı

Malzemeler

1 Adet gerdan
6 Su bardağı su
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tozbiber
Tuz karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hamuru için :

3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Süslemek için : Nane yaprakları

Hazırlanışı

* Gerdanı suda haşlayın
* Haşlama suyunu başka bir tencereye alın
* Yumurta sarıları un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin
* Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın
* Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin
* Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayın
* Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin
* Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin
* Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin
* Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla