Yalnız Mesajı Göster

Balık Çorbası Tarifi-Balık Çorbası Yapılışı(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Çorbası Tarifi-Balık Çorbası Yapılışı(Resimli)





Balık Çorbası Tarifi-Balık Çorbası Yapılışı

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 6
Yöntem

1 Adet palamut
1 Adet havuç
2 Adet patates
1 Adet soğan
2 Adet defne yapağı
Birkaç dal maydanoz
5-6 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
1 Kahve fincanı elma sirkesi
Tuz



Hazırlanışı
Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın
Sebzelerin kabuğunu soyun(havuçpatates soğan)
Tencereye akatarın
Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin
Üzerlerini kapatacak şekilde su ekleyin
Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin



Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın
Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın
Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin
Tencerede tereyağıyla unu kavurun
Sebze suyunu ekleyin
Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin
Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip 10 dakika kaynatın
Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla