Konu
:
Erenler Çorbası Tarifi-Erenler Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Erenler Çorbası Tarifi-Erenler Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erenler Çorbası Tarifi-Erenler Çorbası Yapılışı
Erenler Çorbası Nasıl Yapılır?-Erenler Çorbası Tarifi- Erenler Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
* 1 su bardagi nohut
* 10 bardak et suyu
* 1 su bardagi un
* 2 kasik yag
* 500 gram kemikli
* koyun eti
* Yeterince tuz
* Kuru toz nane
Hazirlanmasi:
1
Bir gün evvel islatilan nohut
yumusayincaya kadar iyice pisirilir
2
Bir bardak un yeterince tuz ve su ile biraz katica yogrulur
Bir topak yapilir
ince ev makarnasinda açilan yufka kalinliginda bir yufka açilir
Kesme seker büyüklügünde karelere bölünür
Yapismamasi için üzerine un serpilip
bir gazete üzerine birakilir
3
Yarim kilo kemikli et üç parçaya bölünür
Bir tencereye on bes bardak su ilave edilir
tuzu da katilir
Kaynatilir
köpügü alinir
Kapagi kapatilarak et hamur gibi oluncaya kadar pisirilir
Etler çikarilir
Suyu bir süzgeçte süzülür
sonra kullanilmak üzere bir tarafa alinir
Etler de kemiklerinden ayrilir
kemikleri atilir
sade etleri alinir
elle tiftiklenir
o da bir tarafa alinir
4
Süzülen et suyundan on su bardagi alinir
içerisine tiftiklenen etler katilir
kaynamakta iken kareler halindeki hamurlarin unlari silkelenerek atilir
Hamurlar pisinceye kadar kaynatilir
5
Kaynayip
pisen bu çorbaya pismis nohut
çig olarak iki kasik tereyagi veya margarin katilir
bir iki dakika daha kaynatilir
Ocaktan alinir
6
Servis kaselerine doldurulur
üzerine kuru toz nane serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul