Konu
:
Kremalı Bademli Çorba Tarifi-Kremalı Bademli Çorba Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Bademli Çorba Tarifi-Kremalı Bademli Çorba Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Bademli Çorba Tarifi-Kremalı Bademli Çorba Yapılışı
Kremalı Bademli Çorba Tarifi-Kremalı Bademli Çorba Yapılışı
malzemeler
1 adet Bütün Piliç
- 150 gr
ince çekilmiş badem
- 8 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 yumurta sarısı
- 200 ml
krema
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 100 gr
hazır ekmek hamuru
- 6 çorba kaşığı kıyılmış aramalı ot
- karışımı (maydanoz
fesleğen
dereotu)
- 2 çorba kaşığı kavrulmuş badem
- Tuz
yapilisi
Hamuru
zeytinyağı ve 3 kaşık kıyılmış otla karıştırıp yoğuma Top şekli verip örtün ve kabarıncaya kadar bekletin
Hamuru rulo yapın
Yağlı kâğıtla kaplı fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Soğuyunca dilimleyip ızgarada kızartın
Bütün piliç'i yıkayıp büyük bir tencereye alın
Suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin
But kısımlarını ayırıp küçük küçük doğrayın
Nişasta
çekilmiş badem ve kalan karışık otları piliç suyuna ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın
Orta ateşte 15 dakika kaynatın
150 ml
kremayı ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
Yumurta sarılarını kalan kremayla çırpıp pişmekte olan çorbaya azar azar yedirerek ve hızla karıştırarak ilave edin
Tuz ve küçük küçük doğradığınız piliç etini ekleyip 2 dakika daha pişirin
Kâselere paylaştırın
Ekmek dilimlerini küp şeklinde kesin
Çorbanın üzerini ekmek ve bademle süsleyin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul