Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi-Kırmızı Pancar Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi-Kırmızı Pancar Çorbası Yapılışı





Kırmızı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?-Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi-Kırmızı Pancar Çorbası Yapılışı


açıklama & notlar

Pancar ayıklarken veya keserken elleriniz boyanabilir Ellerinizi defalarca yıkasanız da lekelerden kurtulmak pek kolay değildir Bundan dolayı pancarla haşır neşir olurken eldiven takabilirsiniz Özellikle ince eldivenleri tercih etmenizde yarar var Aksi halde rahatça hareket edemezsiniz

içindekiler

2 küçük soğan
400 gr lahana
700 gr kırmızı pancar
1 limon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 lt et suyu
2 defne yaprağı
Yarım tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
300 gr süt kreması
4 dilim esmer ekmek
3 çorba kaşığı margarin

hazırlanışı

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın
Lahanayı ayıklayıp temizleyin Sert kısımlarını kesip yapraklarını ince ince doğrayın
Kırmızı pancarı soyup (bu esnada eldiven kullanmanız önerilir) rendeleyin
Limonu yıkayın ve kabuğundan büyük bir parça kesin
Büyük bir tencerede yağı kızdırıp soğanları hafifçe kavurun Lahanayı da ilave ederek kavurmaya devam edin
Tencereye kırmızı pancar limon kabuğu defne yaprağı kimyon ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın Buzdolabında bir gece bekletin
Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince doğrayın
Süt kremasını çırpıp büyük bir kaseye alın
Ekmeği küçük küpler halinde kesip margarinde kızartın
Çorbayı ısıtın Limon kabuğunu çıkartıp tuz ve karabiberle tekrar tatlandırın
Maydanozu serpip süt kreması veya kıtırlarla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla