Konu
:
Pırpırım Çorbası Tarifi-Pırpırım Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Pırpırım Çorbası Tarifi-Pırpırım Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırpırım Çorbası Tarifi-Pırpırım Çorbası Yapılışı
Pırpırım Çorbası Tarifi-Pırpırım Çorbası Yapılışı
MALZEMELER
½ kg semizotu
½ çay bardağı yeşil mercimek
½ çay bardağı nohut
½ çay bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Sos malzemesi:
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı un
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın
Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp
süzgeç ile başka bir kaba alın
Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun
Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin
Üzerine daha önce hazırladığınız sosu
tuz ve salçayı ekleyip karıştırın
5 su bardağı su ekleyin
Mercimeği ekleyip haşlayın
Daha sonra nohut ve fasulyeyi
yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul