Konu
:
Maş Çorbası Tarifi-Maş Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Maş Çorbası Tarifi-Maş Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maş Çorbası Tarifi-Maş Çorbası Yapılışı
Maş Çorbası Nasıl Yapılır?-Maş Çorbası Tarifi-Maş Çorbası Yapılışı
Malzemeler :
- 2 su bardağı maş
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kurutulmuş kırmızıbiber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 12 su bardağı su
Maş Çorbası yemeğinin Hazırlanışı :
Maş bir tencere içine konur
Üzerine 6 bardak su eklenerek ağzı kapatılıp kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başladığı zaman maşların dış kabukları yüzüne çıkar
Yüzüne çıkan kabuklar bir kevgir ile alınır
Kalan 6 bardak su üzerine eklenir
Halka halinde doğranmış soğan çorbaya eklenir
Pirinç
salça
kurutulmuş kırmızı biber (Doğranmış) tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir
Diğer tarafta yağ ısıtılır
Soğuyunca kırmızı biber ve tarhın yağa eklenir ve çorbanın üzerine ilave edilir
Çorba servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul