Konu
:
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi-Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapılışı
Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı tel şehriye
8 su bardağı tavuk suyu
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
tuz- karabiber
sosu için:
3 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı badem
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü yatay olarak ortadan ikiye kestikten sonra ince şeritler halinde doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin
Bademleri sıcak su da bekletip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın
Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine doğranmış domatesleri ekleyip
domatesleri pişirin
Domatesler piştikten sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun
Salça kavrulunca tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın
İçine doğranmış tavuk parçalarını ekleyip
bir taşım kaynatın
Tavuklar piştikten sonra içine içine tel şehriyeyi
kuru naneyi
kekiği
tuz- karabiberi ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kaynatın
Çorba kaynarken küçük bir tavada margarini kızdırıp
içine bademi ilave edip bademler renk alıncaya kadar kavurun
Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine margarini ile kavurduğunuz bademleri ilave edip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul