Konu
:
Yufka Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Çorbası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Çorbası Tarifi
Yufka Çorbası Tarifi
Yufka Çorbası Tarifi
Yufka Çorbası yapılışı
Yufka Çorbası nasıl yapılır
Strukle Tarifi İsveç
1 adet yufka
1 kg
yoğurt
2 adet yumurta
1 baş soğan
150 gr
tereyağı
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı krem
1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
bir tutam tuz (isteğe bağlı)
1
5 litre sıcak su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı ince ince kıyın
Derin bir tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağı koyun
biraz kızınca içine soğanları atın
Çevirerek biraz kavurun ve içine sebze tozunu
tuzu
acı ve tatlı kırmızı biberi ilave edin
tekrar karıştırarak içine suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
Tereyağını eritin biraz soğuyunca
1 kg
yoğurdun içine ilave edin
2 yumurtayı üstüne kırın ve hepsini birlikte karıştırın
Yufkayı mutfak tezgahının üzerine serin
İçine
hazırladığınız yumurta
yağ ve yoğurt karışımını yayın
Yufkayı bir ucundan tutarak yoğurdun üzerine kıvırın ve yuvarlayarak kapatın
Kalın ve uzun olarak hazırladığınız Strukle'yi 3 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin
Tencerede kaynamakta olan yağlı ve soğanlı suyun içine atın
kaynamaya bırakın
Bu arada maydanozları ince ince kıyın ve tencerede kaynamakta olan Strukle'nin üzerine serpin
kremi de ilave ederek karıştırın
Tencerenin kapağını yarım kapatarak yufkalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte 6-7 dakika pişirin
Strukle'niz piştikten sonra ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın
Not: Vegeta tuzlu olduğu için yemeğinize tuz eklemeseniz de olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul