Yalnız Mesajı Göster

Süleymaniye Çorbası Tarifi-Süleymaniye Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süleymaniye Çorbası Tarifi-Süleymaniye Çorbası Yapılışı





Süleymaniye Çorbası Tarifi-Süleymaniye Çorbası Yapılışı

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

3 su bardağı et suyu

1 tane büyük kuru soğan

1 tane büyük patates

1 tane büyük domates

1 tane büyük havuç

1 tane büyük kabak

4 diş sarımsak

6-7 dal ıspanak

200 gr kıyma

300 gr tereyağ

1 yemek kaşığı un

Tuz karabiber kırmızı biber


Hazırlanışı:

Mercimek ayıklayıp yıkanır Haşlayıp süzülür

Sebzeler küçük küçük doğranır Bir tencerede 100 gr tereyağ eritilir Önce soğan sarımsak bir dakika kavrulur Sonra havuç patates kabak ilave edilip üç dakika kavrulur

Domates ve ince kıyılmış ıspanak ilave edilir İki su bardağı su ilave edilip sebzeler kısık ateşte pişirilir

Kıyma tuz karabiber ve kırmızı biberle yoğrulur Minik yuvarlak köfteler yapılır

Başka bir tencerede yağ eritilir un kavrulur Önce mercimek sonra sebzeler en son üç su bardağı et suyu ilave edilir Kısık ateşte kaynatılır

Minik köfteler bir tavada tereyağında kızartılıp çorbaya ilave edilir Köfteler pişince servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla