Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Mısır Çorbası Tarifi-Peynirli Mısır Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Mısır Çorbası Tarifi-Peynirli Mısır Çorbası Yapılışı





Peynirli Mısır Çorbası Tarifi-Peynirli Mısır Çorbası Yapılışı

MALZEMELER

2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır
2 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
Tuz karabiber


HAZIRLANIŞI

Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin
Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin Tavuk suyunu ekleyip kaynatın Patatesi ekleyip ateşi kısın Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin
Püre haline getirdiğiniz mısırıhaşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin Kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin
Peyniri tuz karabiber ve kremayı ekleyin Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin Sıcak sıcak servis yapın
Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla