Konu
:
Bademli Sebze Çorbası Tarifi-Bademli Sebze Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Sebze Çorbası Tarifi-Bademli Sebze Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Sebze Çorbası Tarifi-Bademli Sebze Çorbası Yapılışı
Bademli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?-Bademli Çorbası Tarifi-Bademli Sebze Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
� 3 yemek kaşığı margarin
� 1 adet havuç
� 1 adet kabak
� 2 adet pırasa
� 1 adet patates
� 1 su bardağı mısır
� 4 adet taze soğan
� 8 su bardağı et suyu
� 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
� Tuz-karabiber
Terbiyesi:
� 1/2 limonun suyu
� 1 adet yumurta sarısı
� 1/2 su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem
Hazırlanışı:
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp
ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin
Pırasaları ayıklayıp
ince ince kıyın
Patatesin kabuğunu soyup
rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kasede bekletin
Taze soğanları ayıklayıp
saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın
Derin bir tencerede margarini kızdırıp
içine kıyılmış pırasaları ilave edip
kavurun
Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havuçu
kabağı
suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip
kavurmaya devam edin
Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı
et suyunu
kırmızı pul biberi
tuz- karabiberi ekleyip
sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın
Çorba ateşte kaynarken
terbiyesi için küçük bir kasenin içerisinde limon suyunu
yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce tebiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip
bir taşım çorbayı kaynatın
(Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız
terbiye kesilir
)
Servis tabağına aldığınız çorbayı
taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip
sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul