Yalnız Mesajı Göster

Cincile Çorbası Tarifi-Cincile Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cincile Çorbası Tarifi-Cincile Çorbası Yapılışı





Cincile Çorbası Tarifi-Cincile Çorbası Yapılışı

Malzemeler


500 gr cincile mantarı
1 çorba kaşığı tereyağı
70 gr un
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 limon
Tuz karabiber
Yapılışı

Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atın ve bol suda iyice yıkayın Süzüp bir köşede bırakın Bir tencereye 15 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın Su kaynamaya başlarken mantar ve tuz ilave edin Mantarları 3-4 dakika kaynatın Un yumurta ve 25 su bardağı yoğurdu çırpıp bulamaç haline getirin Mantarların pişmesine yakın hazırladığnız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin Çorbayı 5-6 dakika kaynatın Tuzunu karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla