Konu
:
Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi-Brüksel Lahanası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi-Brüksel Lahanası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi-Brüksel Lahanası Yapılışı
Brüksel Çorbası Nasıl Yapılır?-Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi-Brüksel Lahanası Yapılışı
Malzemeler (6 Kişilik)
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr
Brüksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
3-4 Diş Sarmısak
Tuz
Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım
Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim
Soğanlar renk değiştirdiğinde
tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim
2 dakika daha ağır ateşte kavuralım
Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım
6 su bardağı suyu
1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim
Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim
10 dakika daha kaynatalım
Kaselere aktararak servis yapalım
Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin
Çünkü yumurta
çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul