Konu
:
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi-Buğdaylı Tavuk Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi-Buğdaylı Tavuk Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi-Buğdaylı Tavuk Çorbası Yapılışı
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi-Buğdaylı Tavuk Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
Hazırlanışı:
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın
Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin
Kereviz
havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın
Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın
Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın
Doğradığınız sebzeleri ilave edin
12 su bardağı su
tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin
Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın
Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye
buğday ve domates suyunu ilave edin
Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin
Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin
İnce kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul