Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı





Köfteli Köy Çorbası Tarifi-Köfteli Köy Çorbası Yapılışı

malzemeler

1 Su bardağı tarhana
1 Su bardağı nohut
3 Adet dolma biberi
4 Adet taze soğan
1 Adet olgun domates
Yarım çorba kaşığı salça
7 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
15 Tatlı kaşığı tuz
25 Su bardağı su
7 Su bardağı etsuyu

Köftesi İçin;

200 gr yağsız dana kıyması
Yarım adet küçük kuru soğan
1 Dilim bayat ekmek içi
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

tarifi

# İlk işlem olarak tarhana 25 su bardağı soğuk suya ıslatılır
# Daha sonra köfte hazırlanır Rende soğan yoğurma kabına alınır üzerine bayat ekmek içi eklenir ekmek hamur halinin alana kadar karıştırılır
# Üzerine kıyma tuz karabiber eklenir 3 ? 4 dakika yoğrulur fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır
# Köfteler içinde bir miktar un olan küçük bir tepsiye konur tepsi sallanarak köfteler unlanır
# Tencereye ayçiçeği yağı konur üzerine ince kıyılmış taze soğanın beyaz kısmı eklenir biraz kavrulunca ince kıyılmış dolma biberi katılır
# Dolma biberinin rengi değişince salça rende domates ve suda bekleyen tarhana suyu ile birlikte ilave edilir en son etsuyu ve tuz katılır
# Çorba sürekli karıştırılır ısınmaya başlayınca haşlanmış nohut ve taze soğanın ince kıyılmış yeşil kısmı atılır
# Çorba kaynama noktasına gelince köfteler katılır ocak kısık ayara getirilir köfteler zedelenmeyecek şekilde ara sıra karıştırılarak 15 -20 dakika pişirilir
# Sıcak olarak sofraya getirilir

Not: Köfteli köy çorbasına arzuya göre 2 diş ince kıyılmış sarımsak eklenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla