Yalnız Mesajı Göster

Çiftlik Çorbası Tarifi-Çiftlik Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik Çorbası Tarifi-Çiftlik Çorbası Yapılışı





Çiftlik Çorbası Tarifi-Çiftlik Çorbası Yapılışı

Malzemeler ;
250 gr Kıyma
1 adet dolmalık Kabak
2 adet orta boy Patates
2 adet Havuç
1 baş Kereviz
2 adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
½ kahve fincanı Un
10 bardak Su ya da Et Suyu
5-6 sap Maydanoz
4 yemek kaşığı Yağ
1 yemek kaşığı Domates Salçası
Tuz Karabiber
hazırlanışı
Bütün sebzeler ince ince kıyılır Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur

Üzerine yarım fincan un eklenir Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir

Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır

Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Bunlar da çorbanın içine katılır 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir


Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur

Alıntı Yaparak Cevapla