Konu
:
Yuvalama Tarifi-Yuvalama Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yuvalama Tarifi-Yuvalama Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yuvalama Tarifi-Yuvalama Yapılışı
Yuvalama Tarifi-Yuvalama Yapılışı
Hazırlama süresi : 45dk
Kalori : 588
Servis : 6 kişi
MALZEMESİ
250 gr
parça kuzu eti
200 gr
kıyma
1 bardak pirinç
1 bardak nohut
8 bardak su
4 bardak yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber
TARİF
Nohutu geceden ıslatın
Pirinci yıkayıp
soğuk suda 1 saat bekletin
Kıyma
pirinç
tuz ve karabiberi blenderda karıştırın
Elinizi ıslatarak
nohut büyüklüğünde köfteler yapın
Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip
çıkarın
Kenarda bekletin
Nohutu etle birlikte pişirin
Suyunu ve tuzunu ekleyin
Etler pişince
yuvalamaları içine atıp
kaynatın
Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın
Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın
Kaynamaya başlayana kadar
karıştırma işlemini sürdürün
20 dakika kaynatın
Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin
Servise hazırlayın
Yuvalama
Antepe özgü bir yemektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul