Konu
:
Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası Yapılışı
Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli pirinç Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
1/2 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
5-6 su bardağı et suyu veya su
tuz karabiber reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri
Yapılışı:
Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın*
(Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır
Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun
Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin
Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın
Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz
* - Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul