Yalnız Mesajı Göster

Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası Yapılışı





Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli pirinç Çorbası Yapılışı

Malzemeler:

1/2 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
5-6 su bardağı et suyu veya su
tuz karabiber reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri

Yapılışı:

Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın* (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır
Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun
Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin
Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın
Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz
* - Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla